Господині однієї із селищних громад регіону згуртувалися для допомоги українським захисникам. Виробляють суху суміш для миттєвого приготування бощу. Працюють, аби бійці мали повноцінний гарячий обід.
Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Захищаємо тил. Чим можемо,віддячуємо нашим військовим. Готуємо для них улюблену українську страву – борщ. Інгрідієнти сушимо цілодобово. Колись, до війни, ми мріяли формувати набори для швидкого приготування супів та борщів туристам в походи, рибалкам. Зараз це робимо для армії», – розповіла одна із ініціаторок «операції швидкоборщ» Світлана.
Жінки вже передали бійцям понад 1 тис порцій. У складі сушені капуста, морква, цибуля, буряк, солодкий перець, часник, зелень, спеції. А ще відварені й сушені картопля та м’ясо.
За інструкцією вміст пакету потрібно висипати у каструлю, додати томатну пасту, залити 2 літрами окропу. Дати настоятися 10 хвилин.
Волонтерки кажуть, сушарки не зупиняються. Готують наступну порцію швидкоборщу. Запевняють, овочі після обробки зберігають свої корисні властивості. Виходить повноцінне частування для захисників.