В одній із селищних громад Новомосковського району розгорнули справжній кулінарний фронт. З початку війни вже відправили бійцям понад 9 тис банок тушонки. А ще сотні банок «консервованих» борщу та голубців, понад 30 тис вареників.
Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Доправляємо нашим військовим продовольство по всій лінії фронту. Від хлопців є зворотній зв’язок. Кажуть, що дуже вдячні за турботу. Їм смакує. Це нас дуже тішить, спонукає працювати далі. В кожній страві – душа наших господинь. Усе зроблено з любов’ю», – розповіла мешканка громади та одна з бійчинь кулінарного фронту Наталія.
Найактивніше до роботи стали освітяни. Вчителі та вихователі дитячих садочків перетворилися на шеф-кухарів. Розпочали з тушонки. Налагодили майже промислове виробництво. Місцеві фермери забезпечили м’ясом і робота закипіла. Виготовили понад 9 тис літрових та півлітрових банок.
Далі додали до асортименту паштети. Консервували каші з м’ясом, готові до споживання.
Господині проявили фантазію та вирішили для хлопців «консервувати» у трилітрові банки голубці. Кажуть, це їхнє особисте ноу-хау. Готові крученики закладають у банки та стерилізують. Термін зберігання – до 1 місяця. У бійців страва користується великим попитом.
Окремий напрямок виробництва – вареники. Їх з початку війни наліпили понад тонну. Відправляли військовим та переселенцям.
Скільки спечено пиріжків та печива – взагалі рахувати не беруться. До Великодня збираються випікати паски для українських військових.