У свою чергу дослідники з Університету Малайзії називають цілком певні продукти з кондитерської галузі, які, на їхню думку, здатні провокувати розвиток раку. Ці вчені вважають, що найістотніше ризик раку підвищує вживання тістечок і тортів з кольоровим покриттям. Для нього, відзначають експерти, використовуються барвники на основі нафтопродуктів. Існуючі на сьогодні дані дозволяють вважати, що в організмі такі добавки сприяють виникненню СДУГ (синдром дефіциту уваги і гіперактивності), а також онкозахворювань.
Крім того до небезпечних через свою здатність підвищувати ризик раку солодощів дослідники віднесли льодяникові вироби – в цих ласощах може міститися генетичний модифікований сироп. Також для захисту від розвитку раку людина повинна стежити не тільки за тим, скільки вона їсть солодкого, але і за тим, в якій кількості він споживає солодкі рідини. Регулярне вживання соків, енергетиків, молочних коктейлів, солодких газованих напоїв – це дуже серйозний фактор, що діє як провокатор у розвитку раку.
Ще дослідники рекомендують з обережністю ставитися до гарячого шоколаду готового виробництва. За їх даними, в його складі є трансжири. Численні дослідження довели, що регулярне вживання трансжирів – жирів, штучно синтезованих – прискорює в організмі процеси розвитку клітинних порушень.
Інформує glamour.kyiv.ua