• Головна
  • Новомосковців навчать розписувати великодні яйця-мальованки
14:02, 21 березня 2019 р.

Новомосковців навчать розписувати великодні яйця-мальованки

Новомосковців навчать розписувати великодні яйця-мальованки

Наукові співробітники Новомосковського історико-краєзнавчого музею, знавці Миколаївського розпису, навчать новомосковців розписувати великодні яйця-мальованки в цій техніці.

 Майстер-класи з розпису пасхальних атрибутів в стилі Присамарського декоративного мистецтва проведуть безпосередньо в музеї, а також в школах міста та району.

Про це повідомив нашому кореспонденту керівник музею Костянтин Мешко.

 «В школи ми прийдемо вже з готовим матеріалом, тобто з виготовленими на замовлення музею, вкритими грунтом та ескізом дерев’яними яйцями. Оговорено, що витрати музею компенсують. Перші такі майстер-класи проведемо 28 березня та 11 квітня в селах Миколаївці та Королевому. Потім плануємо працювати з школярами міських шкіл», - розповіла науковий співробітник музею, художниця, спеціаліст в техніці Миколаївського розпису Марина Головко.

Дорослі ж мешканці Новомосковська, додала організатор, зможуть навчитися розпису, прийшовши в музей. Групи наберуть і визначать дні та часи майстер-класів за попереднім записом. Необхідний матеріал також підготують в музеї, а бажаючі навчитися мистецтву внесуть певні суми компенсації на витрати.

«Такі ексклюзивні мальованки до свята Пасхи будуть в оселях новомосковців родзинкою і залишаться на наступні роки», додала науковий співробітник музею.

Усі бажаючі зробити власноруч пасхальні атрибути в стилі  декоративного мистецтва – Миколаївського розпису, можуть зателефонувати адміністрації музею за номером: 097 303 02 09 або записатися на майстер-класи безпосередньо в музеї.

Читайте також: У музеї Новомосковська відкрили оновлену залу прадавньої історії

https://www.0569.com.ua/news/2319203/u-muzei-novomoskovska-vidkrili-onovlenu-zalu-pradavnoi-istorii

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...