• Головна
  • Причиною замору риби на Самарі стала зміна хімічного складу води: облрада
14:13, 13 липня 2020 р.

Причиною замору риби на Самарі стала зміна хімічного складу води: облрада

Причиною замору риби на Самарі стала зміна хімічного складу води: облрада

«Цифри показують, що причиною замору риби стала зміна хімічного складу води, адже рівень насичення киснем знаходиться у допустимих межах. Тож, одразу на місці були виконані забори води для лабораторних аналізів. Їх виконує екоінспекція. Результати очікуються наприкінці цього тижня», - розповів на сайті установи (офіційний коментар) Олексій Ангурець, заступник голови обласної ради по виконавчому апарату, начальник управління з питань екології, енергоефективності та зеленої економіки Дніпропетровської обласної ради.

В інформації зазначають:

Минулого тижня в річці Самара поблизу Орлівщини був зафіксований масовий замор риби.За зверненням громадян цими вихідними на місце виїхали представники обласної ради та адміністрації, профільні експерти, співробітники риб- та екоінспекції.У 6 точках річки на відрізку близько 5 км були виконані експрес вимірювання. Їх провели екологи обласного центру екомоніторингу. За попередніми даними було зафіксоване підвищення солоності та мінералізації у воді.

Про можливі причини забруднення та заходи з його ліквідації - далі у ВІДЕО коментарі.

Читайте також: На водоймах Новомосковщини, зокрема на Самарі масово гине риба

та У Піщанській ОТГ звернулися в облдержадміністрацію з проханням допомогти врятувати їхню річку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...