• Головна
  • У Дніпрі у січні розквітли сакури та троянди.Метеорологічна зима так і не настала
13:53, 18 січня

У Дніпрі у січні розквітли сакури та троянди.Метеорологічна зима так і не настала

У Дніпрі посеред зими розквітли весняні дерева та рослини – сакури та троянди. Їх днями помітили на житловому масиві “Перемога” просто посеред дворових клумб та набережній біля річки.

Дерева без листя, але з рожевими квітами, а троянди почали розпускати бутони. Містяни дивуються аномальному явищу, а ось фахівці пояснюють,  що це трапилося через теплу погоду, яка останні декілька років переважає в нашому регіоні на початку зими.

Такі цвітіння періодично трапляються, рослини плутають сезони. Для сакури така погодна розбіжність більш шкідлива, адже дерево теплолюбне і  завезене з-за кордону, а ось місцеві рослини вже звикли до перепадів температури та давно адаптувалися до них.

До кінця місяця синоптики не прогнозують сильних морозів чи великої кількості снігу. Наразі у Дніпрі лише календарна зима, а метеорологічна поки що не настала. Якщо і лютий не принесе змін, то ймовірно розквітнуть не лише сакури та троянди, а й інші рослини міста, сприймаючи теплу температуру, як початок весни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що краєзнавець із Дніпра Олександр Ярошенко, відомий своїми екскурсіями козацькими місцями та «нерозкрученими» куточками регіону, зробив незвичайне відкриття. Досліджуючи балку Довгу, він натрапив на справжнє царство грибів, які, незважаючи на зимовий сезон, продовжують рости на деревах і пеньках.

Також повідомляли, що дніпровський кондитер Дмитро Нікіфоренко вразив черговим солодким витвором мистецтва. Цього разу він презентував у соцмережах панорамний торт-острів. Він став точною копією місцевості з фото замовника. Також ми розповідали, як кондитер здивував тортом-автівкою і писали про те, хто у Дніпрі робить крафтові солодощі.

Інформує nashemisto.dp.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...